вторник, 16 октомври 2012 г.

Пий и отслабвай!

Не съм от феновете на диетите, трудно ми е да ги спазвам поради липса на силна воля и дисциплина, но открих и по-лесен начин за горене на калории и затова ще споделя с вас няколко напитки, които ускоряват обмяната на веществата.

 Зеленият чай е страхотна ободряваща напитка.
 В него се съдържа веществото epigallocatechin gallate , което кара нервната система и мозъка да работят по-бързо. Тестове показват, че кофеина в зеления чай кара тялото да гори повече калории, дори в състояние на покой. Затова пийвайте по три, четири чаши на ден, за да горите повече мазнини.

 Обезмасленото мляко е страхотна добавка за вашето кафе, независимо по кое време на деня го пиете. Според една известна диетична книгата силният недостиг на калций провокира освобождаването на калцитриол, който кара тялото да трупа мазнини. Проучванията на тази тема са доста противоречиви...  но според някои можете да отслабнете с 30 до 50% повече в сравнение с хората, които не включват в менюто си млечни продукти.

 Кафето е класика :)
Кофеинът в кафето покачва сърдечния ритъм, което от своя страна увеличава калориите, които гори тялото. За да постигнете добри резултати обаче, изключете захарта, сметаната и млякото с висок процент масленост.

 Ще изгорите повече калории през деня, ако пиете 8-10 чаши леденостудената вода, тъй като тялото ви гори калории, за да затопли изпитото до телесната ви температура.






Няма коментари:

Публикуване на коментар