четвъртък, 18 юни 2015 г.

Нов прочит на туристическата карта от Jenni Sparks



  Много обичам да пътувам. Да посещавам нови места е едно от най-любимите ми занимания. Като се замисля, надали има човек, който не обича да пътува и да се запознава с различни култури и светове.

  Интересното е в това, че всеки го прави по различен начин. Слушайки разкази на приятели и познати, установявам че пътешествениците може да се разделят на две основни групи.
  Първите препускат по отъпканите туристически пътеки, без да си дават миг покой докато не посетят всяка забележителност и не влязат във всеки музей, за който са чули или прочели.
  И вторите - тези които искат да се потопят в атмосферата на дадено място, да усетят духа и да споделят нравите на местните. Тези които не бързат за никъде и не висят по опашки, за да си купят билет за поредния задължителен музей или монумент. Те предпочитат да се загубят по 'задните' улички и да открият това, което е известно само на живущите там.

  Добре оборудвани, с пътеводител и карта в ръка, първите нищо не може да ги спре при изпълнение на целите им. Но за вторите, това далеч не е достатъчно.
  И точно тук идва на помощ страхотната работа на британската илюстраторка Jenni Sparks. Тя създава карти, с помощта на които имаме невероятната възможност да попаднем на места, съкровено пазени от жителите на няколко града - Париж, Лондон, Берлин, Ню Йорк и Сан Франциско. Изработването им отнема месеци, които Jenni прекарва във всеки един от тези мегаполиси. Тя търси и пренася в своите произведения всичко, от най-популярните паметници на културата до най-закътаните кафенета и магазинчета, за които никой и не подозира. Така тя успява да ни покаже в изключителен детайл алтернативата на типичните туристически пътеки и да ни покаже и че всеки има избор как и къде да прекара приятно своята ваканция.








Тези невероятни арт-карти може да намерите в evermade.com.







Няма коментари:

Публикуване на коментар