четвъртък, 27 септември 2012 г.

Wish List - Пътешествие до Formentera, Spain

 Разглеждайки любимите си блогове, попаднах на едно невероятно място, непознато за мен до сега. Става дума за един испански остров, намиращ се в Средиземно море - Formentera.



 Напоследък се наситихме на презастроените, пренаселени и невероятно шумни курорти. Вече търсим тихо местенце, малък хотел, с хубав плаж, на който не се прескачаме един друг. Търсим пълната идилия.
 Изчетох доста материали за този остров и смятам, че той е точно това така желано място за пълен релакс. Тук има само един курортен град, кристално чисти безлюдни плажове, лазурно синьо небе, километри чисти пясъчни плажове, непокътнати девствени пейзажи и мек климат през цялата година.






 На по-малко от 6 км южно от парти острова Ibiza, Formentera е негова пълна противоположност - остров с много малко крайбрежно строителство и пълно спокойствие.  Най-малкият и най-южният на Балеарските острови, както и най-горещият и сух, Formentera е известен със своята спокойна, лежерна атмосфера и невероятни участъци плаж, с бял пясък и тюркоазени води, често безлюдни.
 Дълъг 19 км (82 кв. км.), сравнително равен, островът най-лесно се обхожда с велосипед. Селски живописни пътища, минаващи покрай каменни къщички заобиколени с лозя, и малки пасища, с  почиващи под  сянката на изкривени смокинови дървета овце... От където и да минете, гледките са възхитителни.
 Тук дори се намира и един от обектите на ЮНЕСКО за световно наследство. Ивицата вода между Форментера и Ибиса е морски резерват осеян с островчета, част от който са включени в този списък . За да се потопите в района на резервата, трябва да получите разрешение.

 Ще ви напиша няколко сайта, в които с удоволствие може да се потопите в атмосферата на острова и да намерите всичко, което ви интересува:
http://www.formentera.es/.
http://www.formenteraguide.com/
http://wikitravel.org/en/Formentera






 Вилите на острва са възхитителни. Има голямо разнообразие, за всеки вкус и според всеки джоб. Ето тук може да изберете вашата вила:
www.yourformentera.es
www.niumba.co.uk
www.holiday-rentals.co.uk
 Ако пък не може да съберете компания за цяла вила не забравяйте, че винаги може да потърсите хотел в добрия www.booking.com ;)










Няма коментари:

Публикуване на коментар