събота, 15 юни 2013 г.

Lacoste празнува 80 години от създаването си

  Историята на Lacoste започва още в началото на 30-те години на миналия век, когато френската тенис звезда René Lacoste носи на мачовете си винаги бяла тениска с якичка. През 1933 стартира и производство на памучните тениски с яка и бродиран малък зелен крокодил като лого на новосъздадената Lacoste. А зеленият крокодил идва от самия прякор на тенисиста.

  Днес тези тениски се произвеждат във всички цветове и са станали емблематични за бранда. И така цели 80 години. За цялото това време зеленият крокодил е станал въплъщение на престижа, качеството и стила на марката. Брандът днес има повече от 1,160 бутика в 110 страни и предлагат широка гама от продукти - като се започне от дрехи за малки и големи и се стигне до бижута и парфюми.





  За юбилея си брандът пуска лимитирана колекция, включваща различни продукти, брандирани със специално юбилейно лого. Изработването му е поверено на известният британски графичен дизайнер Peter Saville и представлява семпла комбинация от три топки за тенис.

  А за най-големите си фенове марката кани девет от най-известните луксозни френски бранда да изработят различни изделия, всеки в неговата област, с логото на Lacoste. Част от луксозните лимитирани продукти може да закупите на www.colette.fr




1.  S.T. Dupont се представят с кутия с писалки, тефтер, запалка и две свещи. Тъмно зеленият цвят във вътрешността на кутията напомня за тревата на голф игришето.
2. Сладкарска къща Fauchon са 'сготвили' вкусни еклери с цветна глазура и украсени с различни цветове.
3. Baccarat участват с кристална купа в зелен цвят, вдъхновена от тенис трофеите, спечелени от Rene Lacoste.
4. Boucheron са създали двa изящни крокодила-брошки, целите покрити с диаманти.
5. Christofle със своя сребърен стик за голф за Lacoste
6.   Компанията за порцелан Bernardaud изготвят поставки за топки за голф в цветовете на емблематичните тениски с якичка на Lacoste.
7.   Празник без шампанско няма как да мине, затова премиум марката Veuve Clicquot предлагат шампанско в поставка подобна на голф количка за стикове.
8. Hermes изработва маслинено зелена чанта за тенис от крокодилска кожа със специално отделение за тенис ракета.
9. Goyard ушиват пътна чанта цялата в принт на бели и зелени крокодили.








Няма коментари:

Публикуване на коментар