вторник, 28 май 2013 г.

İstanbul Shopping Fest 2013



  За трета поредна година в Европейстата столица на културата за 2010г. - Истанбул ще се организира „Istanbul Shopping Fest”. Той ще се проведе в периода 08-30 юни 2013г. Фестивалът цели да превърне Истанбул в един от най-важните търговски центрове в света и да допринесе значителни ползи за развитието на туризма.

  Фестът ще предложи на туристите перфектни условия за шопинг, намаления над 50%, tax free цени и над 100 търговски центрове, работещи с удължено работно време. В рамките на фестивала по улиците, площадите и в моловете ще бъдат организирани и редица мероприятия. Улични шествия, танцови и музикални изяви, концерти на открито с участието на местни и чуждестранни звезди, лотарии и конкурси. От 12 до 16 юни се организира "Седмица на модата" с представяне на 32 световни дизайнери.

  Всеки уикенд в един от най-луксозните търговски центрове ще се проведе т.нар. Late Night Shopping, като вратите на МОЛ-овете ще остават отворени за посетители през цялата нощ. Не пропускайте да посетите и прочутата търговска улица „Istiklal Avenue” (до площад „Taksim”), известна още като Седмото шопинг авеню в света.






  Добрата новина за нас е, че чуждестранните туристи ще пазаруват на tax free цени. Също така за спокойно и удобно пазаруване на чуждестранните гости ще се предлага специална карта „Istanbul Traveler Kart”, която ще може да намерите на летището или в търговските центрове. Благодарение на нея, ще може да ползвате допълнителни намаления в определени магазини, хотели и ресторанти. Удобството на тази карта е, че пазарувате без да имате пари кеш и без да се налага да обменяте валута.

  Turkish Airlines също е помислила за гостите на града. Компанията предлага за българските си клиенти специална цена за двупосочен билет София-Истанбул-София от 175 евро за периода на „Istanbul Shopping Fest”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар