петък, 10 май 2013 г.

Ulyana Sergeenko - Покори света на модата с красотата и таланта си

Ulyana Sergeenko
Ulyana Sergeenko

  Ulyana Sergeenko (32г.) е една от най-елегантните жени в света. Обожава висшата мода и винаги е сред първите редове на ревютата на най-големите дизайнери.

  Когато била в училище ѝ се налагало сама да шие своите дрехи. Така започват първите ѝ стъпки в модата. Неин учител е собствената ѝ баба, която ѝ предава любовта към традиционното и практично облекло. В тийнейджърските си години, разглеждайки френски списания тя започва да мечтае за луксозни и скъпи дрехи и аксесоари. Мечтата ѝ бързо става реалност след като среща своя съпруг, милиардерът Danil Khachaturov. Така тя се докосва до висшата мода и става важен клиент на модни къщи като Jean Paul Gaultier, Chanel, Valentino, Givenchy, Dior... За разлика от повечето популярни хора и знаменитости, които вземат под наем дизайнерски дрехи, Sergeenko винаги е държала да притежава нещата, които харесва.

  Преди две години, освен ценител, тя става и създател в модната индустрия. Основава своя модна марка от нулата и за това кратко време става сензация в Москва, където са нейният дом и ателие. Дизайнерката се стреми не само да популяризира руската култура, но и да я подкрепя. Поради тази причина нейните колекции са изцяло проектирани и произведени в Русия. През юли 2012г. младата дизайнерка прави своя голям дебют в столицата на модата Париж, а през януари 2013г. тя представя и втората си колекция, която е актуална за сезона.

  Това, което прави дрехите на Sergeenko толкова отличителни е миксът им на традиционни руски мотиви и модерна изтънченост. Тя казва, че нейни музи са баба ѝ и Galliano, и това личи в колекциите ѝ - носталгични нотки с дискретни препратки към миналото, съчетани с дръзки и провокативни елементи.

***

  Приказност и романтика струи от колекцията пролет-лято 2013 на дизайнерката. Декорът, който е като отворена книга, от която излизат приказните герои и в допълнение музикалният фон, съчетаващ мелодии от популярни филми, не ни оставят и капка съмнеие, че сме се пренесли някъде много назад във времето. Вдъхновена от култови филми като 'Отнесени от вихъра' и 'Магьосникът от Оз', дизайнерката подчертава лъскавата страна на нейната героиня и с лекота превръща ревюто в истинско модно шоу.
















Фотограф: Nick Sushkevich











1 коментар:

  1. Поздравления Силвия! Това е едно от най-добрите ви попадения. За тази жена не бях и чувала и се радвам, че ни запознавате с толкова интересни хора.

    ОтговорИзтриване